Reprise: Zangers gezocht
voor operaproject Parsifal

 

Half augustus wordt in de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting (bij Nijmegen) zes keer de complete derde acte van Wagners opera Parsifal opgevoerd, net als vorig jaar. Het is een bewerking voor drie zangers en vier instrumentalisten, in opdracht van zanger Marc Pantus.

De voorstelling, die zich voor de gelegenheid in een hedendaags verpleeghuis afspeelt, heeft al diverse malen met veel succes op de planken gestaan. De kritieken waren lovend. De Cenakelkerk is de enige locatie waar een mannenkoor meezingt. De concerten maken deze keer deel uit van een Wagnerfestival.

Voor dat koor zoek ik als dirigent en medezanger nog enkele geoefende koorzangers.

Kun je je partij zelf instuderen aan de hand van bladmuziek en geluidsbestanden? Ben je beschikbaar op 9 (generale repetitie), 10, 11, 12 en 13 augustus voor de voorstellingen, plus op enkele dagdelen daarvoor voor maximaal vier repetities in de regio Nijmegen?

Laat je je niet afschrikken door de grilligheid van Wagners muzikale idioom, noch door de theatrale entourage waarin je een rol hebt? Neem dan contact op met mij, ook voor het ontvangen van de muziek: info@wilbertfriederichs.nl

Je krijgt een reiskostenvergoeding en er wordt op de dag van de voorstellingen voor een maaltijd gezorgd. Het aandeel van het mannenkoor is gering. Het zingt één heel lied (Geleiten wir), dat grotendeels unisono wordt uitgevoerd, en nog een losse passage (Enthület den Gral).

Als alles naar wens verloopt is er in de zomer van 2024 een nieuw Wagnerproject, waarin een deel van zijn Tannhäuser op de planken wordt gebracht. Dan is een nog groter koor nodig.

Zie ook: parsifal3.nl

Stuur dit bericht gerust door naar andere zingende mannen.

Contact: info@wilbertfriederichs.nl