17 november 2018

Workshop 'Stem en samenklank'

Hoe klinkt de stem van een groep? En wat heeft je eigen geluid daarmee te maken? Hoe breng je verschillende stemmen bij elkaar?

Op deze vragen wordt al zingend een antwoord gezocht in de workshop ‘Stem en samenklank’ die ik op 17 november in Arnhem geef op uitnodiging van Vocal Vibes. Locatie is Huis van Puck; de workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur.

We beginnen met een uitgebreide warming up, met veel aandacht voor adem, stem en beweging. Via harmonische spelletjes, gezongen akkoorden en improvisaties en een enkel eenvoudig meerstemmig lied werken we aan mooie samenklank en een intensere muziekbeleving. Laat je verrassen door het wonder van de harmonie.

zie ook: www.vocalvibes.nl

 

24 november 2018

Dubbel Zes vult de avond

Voor het eerst in zijn ruim vijftigjarige bestaan vult Dubbel Zes een hele avond met een geheel vernieuwd programma. Dat doet dit mannenensemble uit Rosmalen op 24 november om 20.00 uur in het kerkje van Berlicum.

Wilbert Friederichs is muzikaal leider van de club, maar Dubbel Zes – dat momenteel vijftien leden telt – treedt altijd op zonder dirigent. Net als bij de andere koren van Friederichs onderscheidt Dubbel Zes zich door de grote verscheidenheid in de repertoirekeuze.

Zie verder: www.demannenvandubbelzes.nl

 

Masterclass Bemmel 13 januari 2019

Het wonder van de harmonie

Bepalen we zelf wat we mooie muziek vinden, of helpt de natuur ons een handje? 

Die vraag is uitgangspunt van de masterclass ´Het wonder van de harmonie´ die Wilbert Friederichs op 13 januari geeft in de Theaterkerk in Bemmel, op uitnodiging van Rotary Lingewaard-Bemmel. Hij doet dat aan de hand van het even fascinerende als ongrijpbare fenomeen boventonen.

Hij zal zijn licht laten schijnen op de betekenis van dit fenomeen met spannende klankexperimenten en klankvoorbeelden, met opvallende weetjes en de inzet van de zangers van musical-gezelschap Marcato uit Oss.  De masterclass begint om 14.00 uur, na de pauze geeft Marcato een voorstelling.
De opbrengst van de middag komt geheel ten goede aan de aardbevingsslachtoffers in Nepal.  

Zie verder: www.rotary.nl/lingewaardbemmel