Wilbert Friederichs Tekst & Muziek

Muziek voor stemmen

Wilbert Friederichs schrijft uit eigen beweging of in opdracht muziek voor koren en vocale ensembles. 

Wilbert houdt ervan te spelen met stijlen en talen. Daardoor kan het gebeuren dat Schuberts Unvollendete en een fragmentje van diens Erlkönig samen met Jacques Brel opduiken in een variatie op het Franse aftelrijmpje Alouette. Of dat in één nummer zeventien hits uit de uitvaart-top 50 van Dela voorbijkomen, desnoods vier tegelijk. Ook de befaamde Berensonate, een klankspel op basis van een kinderliedje dat Mezzo Macho op radio en tv bracht, komt uit zijn koker.
Van veel nummers die hij voor Mezzo Macho en Klater schreef, zoals Niet meer naar beneden en Neem me terug, heeft Wilbert Friederichs een bewerking voor koren gemaakt.

Op de pagina Muziek te koop staan vele voorbeelden, plus uiteenlopende werken die geschreven zijn voor koren waar hij zelf dirigent van was of is, zoals Schudden voor Gebruik, Projectkoor Quant, Bianca Castafiore en Voix Là.
Desgewenst kan ook muziek voor zang en instrumentaal ensemble worden geleverd. Zo schreef Wilbert liedjes voor toneelvoorstellingen, begeleid door onder meer toetsen, slagwerk, fluit en basgitaar en een reeks liederen voo rvouwenkoor met begeleiding van hobokwartet.

Op 2 november 2011 ging zijn drie kwartier durende, eigentijdse requiem Met de eeuwigheid verweven, voor groot koor en kleiner vocaal ensemble in première. Zie daarvoor de pagina Requiem.

                                                                                                        
Zie en hoor In de file van Wilbert Friederichs door gemengd koor Voix Là (foto)

 

copyright Perpetual Creativity © 2011/2014