Wilbert Friederichs Tekst & Muziek

Mezzo Macho een feest van stemmen

Mezzo Macho, dat betekent: vier mannen, vier stemmen en een avondje feest.

Mezzo Macho is een avontuurlijk a-capella-kwartet dat al zingend een vrolijk en afwisselend spel met de muziekgeschiedenis speelt. De heren gaan zich te buiten aan allerlei stijlen als pop en country, klassieke muziek en jazz; soms zelfs binnen een en hetzelfde nummer. Stemmige close harmony, vermomde kinderliedjes, onverwachte klankspelen, parodieën en verklankte poëzie strijden in hun programma om aandacht. Ook blijft er ruimte voor improvisatie en wordt het publiek op eigenzinnige wijze bij de show betrokken.

Mezzo Macho weet al vanaf de oprichting in 1990 een internationaal publiek te boeien en te vermaken. Vanwege de vocale en theatrale kwaliteiten van de vier zangers, de voortdurende zoektocht naar de mogelijkheden van de menselijke stem, maar ook vanwege het veelzijdige repertoire. Het kwartet zette Heine en Shakespeare op muziek, danst de Argentijnse tango en speelt desnoods voor symfonie-orkest of oerwoud.

Mezzo Macho stond in grote en kleine theaters; was te bewonderen bij diverse gelegenheden als de Nacht van de Poëzie en het Boekenbal; in het Vondelpark en bij het Prinses Christina Concours; op festivals in Nederland, Frankrijk en Duitsland; op congressen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Nederlandse Orde van Advocaten; bij feesten van bedrijfsleven, rotary-clubs, koren en andere verenigingen.
 
Mezzo Macho stond op de planken met P Capella, een voorstelling met liedjes van Drs. P en met De Oogst, een jubileumprogramma met hoogtepunten uit de lange geschiedenis van het ensemble.
Het kwartet nam in totaal vier cd’s op en was op tv in uiteenlopende programma's als De Plantage, 't Klokhuis en een jubileumviering van de Ncrv te zien. De heren waren op de radio onder meer te horen in programma's als het Spiegelzaalconcert op zondagmorgen, Spijkers met koppen, Ncrv’s Volgspot Live en Avro's Weekeindcafé.

Mezzo Macho bestaat uit Jack Breikers, Wilbert Friederichs, Ron Mesland en Hans Scholing.

Luister naar Alouette, Kortjakje, meu coraçao, of Brother in me.


 
copyright Perpetual Creativity © 2011/2014